Dublin

Dublin

Huvudstaden Dublin på Irlands östra kust är från början en vikingabosättning som med tiden kommit att bli en storstad att räkna med. Trots den snabba utvecklingen har Dublin bibehållit sin charm och har 2007 röstats fram som den vänligaste staden i Europa. Man får lätt intrycket att alla människor på ett eller annat sätt känner varandra när man är i Dublin. Framförallt om man rör sig i området kring Temple Bar i närheten av River Liffley. Området präglas av en livfull atmosfär med åtskilliga gatuframträdanden och medryckande Irländsk folkmusik.

Weekend i Dublin

För många som åker på weekend till Dublin blir detta snabbt en tradition. Utbudet weekendresor till Dublin är stort och ofta till överkomliga priser. Dublin Airport, endast 10 kilometer norr om huvudstaden, är den perfekta destinationen om man vill tillbringa en weekend i stan. Nöjeslivet i Dublin är slående, med allt ifrån hoppingdistrikten vid Grafton street och Henry street till museum, centralt belägna destillerier, idrottsarenor och en pubtradition känd världen över. Ett besök på Guinness Museum i Dublin är en populär helgaktivitet som med fördel avslutas med en öl i museets bar högst upp i byggnaden.

Irland kan på många sätt sammanfattas som en njutningarnas ö, med någonting för alla. Den gregorianska storslagna arkitekturen vid Merrion Square och Fitzwilliam Square lockar en strid ström av besökare, medan andra kommer för lugnet och musiken.

Om du gillar U2, så ska du såklart även ta en tur förbi deras inspelningsstudio som ligger i Dublin. Kanske inte så vacker att titta på, men för ett inbitet fan så är det nog lite magiskt ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *