Dublins flygplats

Dublins flygplats Dublins flygplats heter Dublin Airport och ligger strax norr om Dublin, Irland. Passagerarantalet var 23,3 miljoner 2007 och är Europas 12:e mest trafikerade flygplats. Flygplatsen ligger vid staden Swords 10 km norr om centrala Dublin. Det finns buss och andra vägfordon som transport till och från flygplatsen. En järnväg eller tunnelbana planeras bli öppnad runt år 2015. Det finns mest utrikeslinjer från flygplatsen, endast ett fåtal inom ön Irland.

Flygbuss och transport från Dublins flygplats

Flygplatsen ligger 1 mil från Dublin och det går flygbussar av olika typer:
  1. En blå Aircoach Express som kan ta dig till centrum och många av Dublins olika stora hotell, de flesta belägna på den södra sidan av staden. Bussarna går vart 15:e minut och restiden till centrum tar ungefär 30 minuter. Kostnaden ligger på c:a €7 enkel och €12 tur och retur.
  2. Airlink Express (nr: 747 och 748) går ungefärligen vart 10:e minut dagtid till centrum för €5. Det finns även möjlighet att köpa endagsbiljett på flygplatsen så att du kan åka hur mycket buss som helst för samma pris, €5. Ett paket av 5 dagsbiljetter kan köpas på flygplatsen för €17.
  3. Det finns även andra billigare bussresor in till centrum och vidare ut till de sydligare delarna av Dublin. Dessa är dock inte Express och går inte lika regelbundet och tar ofta längre tid än de andra alternativen. Kostnaden för denna transporten ligger omkring €1,90. Detta alternativ kan vara aktuellt om du har en mindre budget eller om bussen precis ska till att avgå när du kommer till stationen.

Taxi från Dublins flygplats

Taxi kostar cirka €25-€30.

Övrig information

Flygplatstyp Internationell flygplats
IATA-kod DUB
ICAO-kod EIDW
Driftbolag Dublin Airport Authority
Höjd över havet 74 meter

Taggar: ,

2 reaktion på “Dublins flygplats

  1. Pingback: Dublin flyg | Irland

  2. Pingback: Köpa bussbiljett dublin airport | Irland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *