Golfresor

Golfresor till Irland har blivit ett känt fenomen och att Irland fått speciell ställning i golfvärlden är inte svårt att förstå. De över 400 banorna lockar golfare från hela världen till såväl mindre kända 1800-tals banor som till linksbanorna vilka finns på den gröna ön. Faktum är att omkring 40% av väldens alla linksbanor ligger på Irland.

För att uppleva naturens krafter skall man tveklöst bege sig till den västra kusten och några av de mer välkända banorna vid öns kustband, som Ballybunion eller Waterville. Att spela golf här är en unik upplevelse i och med det oförlåtande väder som råder vid Europas sista utpost innan Atlanten breder ut sig. En mäktig och dramatisk känsla infinner sig när man ser havets vågor slå mot klipporna och hör träden piskas av havsvinden i samma andetag man gör sig redo för utslag. De flesta får räkna om slaglängd både en och två gånger vilket kan vara en utmaning för varje golfare.

Österut är det betydligt lugnare väder med golfbanor som K-Club eller den kanske än mer välkända Portmarnock. För den som vill avsluta sin golfresa med närliggande Dublin som nittonde hål finns alla möjligheter att, i något så unikt som en pittoresk miljonstad, uppleva Irländsk kultur läppjandes på en Guinness eller whiskey från något lokalt destilleri.

Härliga golfupplevelser

Golfupplevelserna Irland har att erbjuda präglas av välskötta banor och stor variation. Såväl storslagna country clubs som mindre banor finns att tillgå, var de senare ofta har betydligt lägre greenfee utan att tumma på upplevelse och banskötsel. Bästa säsong för golf är mellan april – oktober.

Även om landet kanske främst är känt för sina golfbanor och många whiskey producenter, skall man inte glömma naturen och landskapet vilket helt saknar motstycke. Öns västra del med Connemara och de majestätiska Cliffs of Mohere är oemotståndligt vacker med storslagen vy mot horisonten.

Golfkarta irland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *